Az esti filmnézés közben mindenki szeret valamit rágcsálni. Az egészségtelen chipsek és egyéb mesterséges anyagokkal dúsított nassolni valók helyett, érdemesebb olyan magokat fogyasztani, amelyek sok fontos ásványi elemet és vitamint tartalmaznak.
A mandula telítetlen zsírsavakban gazdag, ezért fontos energiaforrás. Akár a reggelibe is beiktathatjuk, hiszen energiával lát el minket a nap során. Ugyanakkor ásványi só-, vitamin- és rosttartalma szintén jelentős, ami tovább növeli a mandula tápértékét.
Az egyik legfontosabb E-vitamin forrásunk, hiszen 100 gramm mag szinte a kétszeresét tartalmazza a napi javasolt mennyiségnek. Az E-vitaminról tudnunk kell, hogy egy igen erős antioxidáns, ami segít a bőr egészségének megőrzésében.
A B-vitamin család számos tagja is megtalálható a mandula magjában. Fontosabb ásványi anyagai közül ki kell emelnünk az vasat, aminek a vérképzésben van többek között szerepe, valamint a szelént, a cinket és a mangánt, amelyek az enzimatikus folyamatok szabályozását látják el.