A whisky egy arany színű nedű, amely évszázadok óta a baráti találkozók és a különleges alkalmak szerves része. A rá jellemző gazdag ízvilág, a karakteres aromák és a különböző típusok sokszínűsége mind hozzájárulnak ahhoz, hogy talán a whiskey a világ legnépszerűbb és legelismertebb szeszes itala.
A whiskey előállítása a gabonafélék, például árpa, rozs, kukorica vagy búza alkoholos erjesztésével kezdődik. A főzetet aztán tölgyfahordókban érlelik, ahol az évek során különféle ízjegyeket és karaktert kap az ital. Számos típusa létezik, köztük a skót single malt, az ír blend, a bourbon az Amerikai Egyesült Államokból, a kanadai rye és még sorolhatnánk.
A skót single malt whiskey különlegessége az, hogy csak egyféle malátából készül egyetlen lepárlóüzemben. A füstös és édeskés ízek elegyedése, valamint a hegyvidéki terroir hatása teszi rendkívülivé ezt a whiskeyt. Az ír whiskyk híresek a lágy és könnyed ízükről, amelyek különféle gabonafélék keverékéből származnak, és hagyományosan háromszorosan lepárolják őket.